Groepsreis Roemenië

15 september - 22 september 2019

Georganiseerd door Liesbet's Reiscenter, in samenwerking met Maxitours.


Ben je op zoek naar een originele vakantiebestemming of ben je nieuwsgierig naar wat Roemenië te bieden heeft? Neem dan deel aan onze groepsreis naar Roemenië met professionele Nederlandstalige begeleider en gids, en bezoek dit prachtige land met haar tradities, kastelen en forten!

Voor meer info of inschrijving ben je welkom in ons kantoor, stuur ons een e-mail of bel ons.

Programma:

DAG 1: BOEKAREST

Aankomst in de luchthaven van Boekarest. Transfer naar het hotel (4/5*) en check-in. Diner in het hotel.

DAG 2: BOEKAREST – CURTEA DE ARGES – SIBIU – SIBIEL

Vertrek naar Curtea de Arges, oude hoofdstad van Walachije en bezoek aan het klooster van Arges. Aankomst in Sibiu, één van de oudste steden van Transsylvanië gesticht door de Saksische kolonisten (voorheen Hermannstadt).
Begeleid bezoek van de middeleeuwse binnenstad: Grote Markt, Evangelische kerk, Brug des Leugens. Vertrek naar Sibiel voor een bezoek aan het museum van ‘Iconen uit glas’. Diner met typische gerechten à volonté, eau de vie en lokale wijn. Overnachting bij inwoners, een kans om hun tradities en gebruiken met hen te delen en te leren kennen.

DAG 3: SIBIEL – SIGHISOARA – TARGU MURES – BISTRITA

Vertrek naar Sighisoara, de geboorteplaats van Graaf Dracula. Onderweg bezoek aan de versterkte kerk Biertan. Aankomst in Sighisoara en bezoek aan de citadel geklasseerd op de UNESCO werelderfgoedlijst. We zullen o.a. zien: de klokkentoren, overdekte trappen, kathedraal, de kleine straatjes, stadsmuren en het geboortehuis van Dracula. Nadien lunch.
Verder naar Targu Mures, bezoek van het stadscentrum te voet met het steegje van rozen, cultuurpaleis (buitenkant), de orthodoxe en katholieke kathedralen en uiteindelijk de oude burcht Mures. Aankomst in Butrista, een middeleeuwse stad met boetiekjes uit de 15e eeuw. Diner, avondwandeling en overnachting in het hotel.

DAG 4: BISTRITA – CÂMPULUNG MOLDOVENESC – MOLDOVITA – VORONET – GURA HUMORULUI

Vertrek naar Boekovina, de regio van de beschilderde kloosters, geklasseerd op de UNESCO werelderfgoedlijst. Aankomst in Câmpulung Moldovenesc. Bezoek van het Houtmuseum en lunch. In de namiddag bezoeken we het klooster van Moldovita. We gaan er ook het klein bostreintje zien, ‘Mocanita’ (in functie van de openingsuren is er een rondrit inbegrepen, maar dit wordt pas ter plaatse bevestigd). Vervolgens bezoeken we de werkplaats van de beroemde maker van de beschilderde eieren, Lucia Condrea en haar dorp, Vatra Moldovitei. Aan het einde van de dag bezoeken we het juweel van Boekovina: het klooster van Voronet. Het is een ware toeristische attractie, zowel voor de buitenlandse toeristen als voor de Roemenen zelf. De site verdient dan ook helemaal haar bijnaam van ‘Sixtine de l’Orient’.
Diner met lokale dansen en aperitief ‘finassa’ (alcohol op basis van Eau de vie en bosbessen), gerechten op basis van champignons recht uit het (bio)bos en de beroemde ‘papanasi’. Overnachting in het hotel.

DAG 5: GURA HUIMORULUI – AGAPIA – LACU ROSU – BRASOV

Vandaag rijdt u richting de regio Moldavië. We houden halt bij Târpesti en bezoeken het huis van Nicalae Popa, de populaire maker van traditionele maskers. Nadien bezoek aan het klooster van Agapia en wandeling door de kloof van Bicaz (afhankelijk van weersomstandigheden) en daarna door naar het Rode Meer. Lunch met als hoofdgerecht het typische ‘Gulas’. Door naar Brasov waar we 2 nachten zullen doorbrengen. Diner in een restaurant nabij het hotel.

DAG 6: BRASOV – PREJMER – BRAN

Vandaag rijden we naar Prejmer en bezoeken we de versterkte kerk, geklasseerd op de UNESCO werelderfgoedlijst. Verder naar Bran waar we het beroemde middeleeuwse kasteel bezoeken. In 1922 verbouwde koningin Marie het tot zomerverblijf. Lunch in een lokaal restaurant. Terug naar Brasov, een middeleeuwse stad gebouwd door de Saxen. Tijdens de stadsrondleiding bezoeken we de oude stadsmuren, de Witte Toren, de Zwarte Toren, het Bastion van de Tisserands, het Place du Conseil en de Ecaterina Poort. Diner en overnachting.

DAG 7: BRASOV – SINAIA – BUCAREST

’s Morgens steken we de Karpaten over onderweg naar Sinaia, één van de mooiste bergdorpen, met als bijnaam ‘de parel van de Karpaten’.
We bezoeken het prachtige kasteel van Peles, voormalig zomerverblijf van de koninklijke familie. We gaan verder naar Boekarest voor de lunch en nadien volgt een panoramische tour tussen verleden en nu. Dan bezoeken we het parlementspaleis, het grootste gebouw van Europa en het op één na grootste ter wereld (na het Pentagon). Fotohalte voor het paleis, het Patriarchaat, het Revolutieplein met het oude Koninklijk Paleis (nu een kunstmuseum) en Roemeens Atheneum. Wandeling door het oude historische stadscentrum. Afscheidsdiner in één van de beroemdste brasseries van Boekarest met typische gerechten en een sfeer uit de vorige eeuw.

DAG 8: BOEKAREST

Vrije tijd en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.


GEGARANDEERD VERTREK

op zondag 15/9/2019

8 dagen, 7 nachten - Volpension

€985 per persoon


Inbegrepen:

 • Vlucht heen en terug
 • Verwelkoming op de luchthaven en transfers: luchthaven – hotel – luchthaven
 • Minibus of bus voor de hele reisweg
 • Nederlandstalige gids voor de hele rondreis
 • 7 overnachtingen in 3/4/5 sterren hotels (lokale classificatie) en bij inwoners in vol pension van het diner op de eerste dag tot het ontbijt op de laatste dag
 • Een glas lokale wijn (rood of wit) voor elk diner en een koffie of thee na elke maaltijd
 • Toegangsgelden voor de Roemeense musea en vermelde sites
 • Toeristische bijstand (24/24)

Niet inbegrepen:

 • Extra’s in het hotel (telefoon, minibar, …)
 • Taksen voor foto’s en video’s
 • Persoonlijke uitgaves
 • Annulerings- en/of bijstandsverzekering

Info & inschrijving: reizen@reiscenter.be of 014 51 83 89