Culturele Rondreis door de Heuvels

5 DAGEN - 4 NACHTEN


Ontdek één van de top 10 landen met de grootste wijnproductie ter wereld, een wijngaardoppervlakte van +/- 200.000 hectaren en een gevarieerd assortiment van eigen en buitenlandse druivensoorten. Tijdens deze 5 dagen wisselt u af tussen proeverijen van verschillende druivensoorten en wijnen, en culturele bezoeken.

Langs de Donau is de wijncultuur een traditie van de voorouders. Roemenië is rijk aan lokale variëteiten en onverwachte schatten. De plaatselijke wijnproducenten waarderen steeds meer de oorspronkelijke druivensoorten zoals de Feteasca Neagra, Babeasca Neagra(rood), Feteasca Alba en Regala, Crimposie (wit). Deze mini-rondreis is een interessante ontdekkingstocht van nieuwe Europese wijnen en een aangename formule om te beleven.

Programma

DAG 1, WOENSDAG: BRUSSEL – BOEKAREST – SINAIA • (180 KM)

Aankomst in Boekarest en onthaal door de nederlandstalige gids. Vertrek naar Urlati en ontdekking van de Ceptura (of gelijkwaardig) wijngaard en kelder. U zult er 5 verschillende wijnen proeven. Diner. Daarna overnachting in een 4* hotel.

DAG 2, DONDERDAG: SINAIA – BRAN – SINAIA • (200 KM)

Na het ontbijt, vertrek naar Bran voor de ontdekking van het beroemde middeleeuws kasteel van Bran welke beter bekend staat onder de naam van Kasteel van Dracula. Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag, ontdekking van de citadel van Rasnov en proeverij van Roemeense zijnen in de kelders van Rhein Hallewood, de vroegere leverancier van het Roemeense Koningshuis. Terugreis naar het hotel en diner.

DAG 3, VRIJDAG: SINAIA – KASTEEL VAN PELES – BASILESCU WIJNGAARD – BUZAU • (210 KM)

Ontbijt en ontdekking van het prachtige kasteel van Peles, vroeger zomerverblijf van de Roemeense Koninklijke Familie en één van de mooiste kastelen van Europa. Daarna bezoek aan het Sinaia klooster. Daarna rijden we door naar Urlati en ontdekken wij het wijndomein van Basilescu (wijngaard en kelder) vervolgd door een proeverij van 5 wijnen en lunch. Door naar Buzau voor diner en overnachting in een 4* hotel.

DAG 4, ZATERDAG: BUZAU – DE MODDERVULKANEN – WIJNDOMEIN LACERTA – BOEKAREST • (210 KM)

Ontbijt. Route naar het dorp van Berca. De moddervulkanen, een uniek natuurlijk verschijnsel, zijn al bijna een eeuw geleden tot nationaal monument verklaard. Deze koude moddervulkanen kunnen tot wel 10 meter hoog zijn. Daarna rijden we door naar Lacerta en ontdekken we het wijndomein en -kelder, vervolgd door een proeverij van 6 wijnen. Lunch in Mizil in een typisch restaurant, de “Ferma Dacilor”. Daarna rijden we door naar Boekarest, panoramische tour van de stad en bezoek aan het dorpsmuseum. Fotostop bij het Parlementspaleis (Constitutieplein), het Patriarchaat, het Revolutieplein met het oude Koninklijk paleis (nu het Kunstmuseum) en ook het Roemeens Atheneum. Tegen het einde van de dag, wandeling in het historisch centrum van de stad en diner in restaurant met typische gerechten en een sfeer van eind 19de eeuw. Overnachting in een 4* hotel.

DAG 5, ZONDAG: BOEKAREST

Ontbijt. Daarna bezoek aan Parlementspaleis, het grootste administratieve gebouw van Europa en de tweede grootste ter wereld na het Pentagon. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.


VANAF €1035 PER PERSOON

Inbegrepen

  • Vlucht heen en terug Brussel - Boekarest
  • Minibus of bus met airco
  • Nederlandstalige gids
  • 4 overnachtingen in 4* hotels volgens programma (lokale classificatie)
  • Maaltijden zoals vermeld in de reisbeschrijving
  • Wijnproeverijen (5-6 verschillende wijnen) bij de wijndomeinen van Ceptura, Basilescu, Lacerta, Rhein Hallewood
  • De entreegelden voor de vermelde musea en sites
  • Prijs bij minimaal 15 deelnemers

INFO & BOEKINGEN VIA REIZEN@REISCENTER.BE OF 014 51 83 89