Albergo Sextantio Le Grotte Della Civita

MATERA


Het Sextantio Le Grotte della Civita vinden we terug op een ongelooflijke locatie, de Sassi van Matera, een UNESCO Werelderfgoed site in de Italiaanse regio Basilicata. De Sassi zijn grotwoningen waarvan hun geschiedenis tot ver teruggaat in het verleden. Ze werden nog bewoond tot in de jaren ’50. Nu zijn een aantal van deze grotwoningen omgebouwd tot 18 romantische boutique kamers, eenvoudig ingericht, rust uitstralend. Je wordt er ondergedompeld in de bijzondere sfeer, cultuur en geschiedenis van de Sassi di Matera. Het is een unieke stad die al meermaals door internationale pers werd opgepikt en in 2019 werd uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Een onvergetelijke ervaring dus!

© Sextantio - www.sextantio.it

Ligging

Albergo Sextantio Le Grotto Della Civita ligt in het historisch hart van de stad. Je verblijft in het oudste deel van de Sassiwijken en kijkt uit op het Murgia Park waar meer dan 100 grotkerken te ontdekken zijn.

Faciliteiten

Er is gratis WIFI, 24h receptie en een gratis openbare parking. Een heerlijk ontbijt met verse lokale producten wordt geserveerd in de mooie authentieke grotkerk Cripta della Civita.

Grotten

Dit is een albergo diffuso, wat wil zeggen dat de 18 grotten verspreid liggen langs de steegjes in Matera. Er werd alles aan gedaan om de oorspronkelijke grotten te behouden, zo heeft elke kamer bijvoorbeeld een houten deur en antiek slot. Comfort en luxe zijn subtiel aanwezig, de inrichting is eenvoudig en romantisch. De grotten zijn ingedeeld in 3 types: classic, superior of suite.

INFO & BOEKINGEN VIA REIZEN@REISCENTER.BE OF 014 51 83 89